Knihy Doplnkový tovar Liečenie
Pripravujeme (Knihy) Zľavy 30% a viac Výpredaj od 0,10 EUR

(126032)

Jak se dožít 120 let

Dotlač   Dotlač  

Jak se dožít 120 let

podle systému P. Bragga

Autor: Kolektív
Preklad: Trávničková Ariana
Jazyk: český
Vydavateľ: EUGENIKA
Kategória: Zdravie

ISBN: 80-89227-41-4
EAN: 9788089227419
Krajina pôvodu: Slovensko
Formát: Brož., 208 strán, 130 x 200
Rok vydania: 2006, 2023

Na sklade: 12ks
Pôvodná cena: 9.99 EUR
Naša cena: 8.99 EUR
Zľava: 10.00 %
Ušetríte: 1.00 EUR
Popis knihy:

Kniha predstavuje učenie lekára Paula Bragga, ktorý pôsobil v 20. storočí. Bol presvedčený, že človek má potenciál žiť až do veku 120 rokov, a možno aj viac. Sám bol absolútne zdravý a vysoko výkonný ešte ako deväťdesiatročný; zomrel v dôsledku nehody a pri pitve sa zistilo, že jeho organizmus nezodpovedal veku 90, ale 30 rokov!

Systém Paula Bragga je založený na princípoch prirodzeného ozdravovania tela, k čomu patrí racionálne stravovanie aj hladovka, cvičenie, otužovanie a udržiavanie si správneho psychického stavu. Táto publikácia predstavuje ucelený a systematický praktický plán na dosiahnutie dlhého a šťastného života. 
Text je rozdelený do 6 kapitol. V 1. kapitole sa uvádza celkový prehľad Braggovej metódy a jej základné princípy. Nájdete tu odpoveď na otázku, ako sa vyhnúť procesu starnutia. 2. kapitola sa venuje kostiam a svalom, najmä chrbtici. Zoznámite sa s ozdravujúcimi cvikmi, s otužovaním, opaľovaním a pobytom na čerstvom vzduchu. 3. kapitola sa zameriava na očistu tela od toxických látok a odpadu. Proces ozdravenia a omladnutia organizmu sa totiž začína systematickou očistou krvi, vnútorných orgánov a kĺbov. 4. kapitola vám povie viac o správnom stravovaní. 5. kapitola pojednáva o strese. Správna cesta k dlhovekosti vedie cez harmonizáciu psychického stavu a stabilizáciu emócií. Nie je náhoda, že všetci dlhovekí ľudia sú dobrosrdeční a vnútorne vyrovnaní! Naučte sa vnímať svet optimisticky a uvidíte, že budete žiť dlho a šťastne! 6. kapitola je zameraná na zvláštnosti a špecifiká životného štýlu u nás. Dozviete sa, prečo niektorí ľudia robia všetko správne, no aj tak nedosiahnu želaný výsledok, a získate rôzne praktické rady, ako správne aplikovať to, o čom ste sa tu dočítali. 

 

 

Úryvok: Názor, že sůl je pro plnohodnotné stravování nezbytná, je bohužel velmi rozšířený. Všichni jsme v dětství četli pohádku o tom, jak je sůl důležitá a má větší hodnotu než zlato. Bragg ale neustále opakoval: „Dejte si pozor na sůl!“ Jednou vyprávěl o jisté velké expedici do Údolí smrti v Kalifornii, které se osobně zúčastnil. „Abych dokázal, že organizmus v horkých dnech sůl vůbec nepotřebuje, vypravil jsem se do Údolí smrti, které patří k místům s nejvíc horkým klimatem na Zemi. Spolu se mnou se jí zúčastnilo deset mladých sportovců. Na cestu jsem sportovce vybavil tabletkami se solí a vodou. Výpravu samozřejmě doprovázel krytý vůz s občerstvením, mezi nímž bylo jídlo všeho druhu, aby si každý mohl dát, co má rád. Každý si samozřejmě mohl jídlo přisolit podle chuti. Já sám jsem sůl nejenže vůbec nekonzumoval, ale v průběhu celého výletu jsem striktně dodržoval hladovou kúru. Mladíci polykali tablety se solí jednu za druhou a zapíjeli je obrovským množstvím vody." Záhy však zdraví a silní mladí muži začali mít zvláštní problémy. Na cestě vytrval do konce jen jeden člověk – děda Bragg.


Ukážka z knihy:
Obsah: ( | PDF) Úryvok: ( | PDF)

Odporučiť priateľom:

Ďalej doporučujeme: