Knihy Doplnkový tovar Liečenie
Pripravujeme (Knihy) Zľavy 30% a viac Výpredaj od 0,10 EUR

(126872)

Buddha-rebel Osho

Buddha-rebel Osho

Autor: Hofmanová Oxana
Preklad: Kneblová Radka
Jazyk: český
Vydavateľ: EUGENIKA
Kategória: Duchovné učenia, Životopisy

ISBN: 978-80-8100-550-3
EAN: 9788081005503
Krajina pôvodu: Slovensko
Formát: Brož., 140 strán, 130 x 200
Rok vydania: 2006,2018

Na sklade: 42ks
Pôvodná cena: 6.60 EUR
Naša cena: 5.94 EUR
Zľava: 10.00 %
Ušetríte: 0.66 EUR
Popis knihy:

Ruská autorka Oxana Hofman začala zbierať materiál o Oshovi 14 rokov po jeho smrti, najprv v nemeckej komúne zasvätenej Oshovi. Popisuje Oshov vývoj, jeho cestu, duchovný rast a filozofiu. Približuje jeho učenie aj úlohu, akú zohral v ezoterike či spiritualite 20. storočia. Nezameriava sa na škandalózne a kontroverzné detaily z jeho života (hoci rozporuplnosti jeho osoby aj pôsobenia sa vôbec nevyhýba), ale hlavne na jeho duchovný odkaz a svojím spôsobom i na kult jeho osobnosti ako veľkého, zbožňovaného Majstra. Inými slovami, táto pomerne útla, no na druhej strane obsiahla kniha sa snaží podať čo najpravdivejší obraz toho, kto je/bol tento svetovo preslávený, populárny guru, ktorého okrem iného prezývali aj „guru milionárov“ alebo „guru Hollywoodu“. 
Hoci hlavnou témou aj väčšinovým obsahom textu sú Oshove myšlienky, spôsob učenia a jeho úloha, samozrejme tu čitateľ nájde aj rôzne zaujímavé fakty z jeho života vrátane detstva, mladosti a štúdií. Jeho rodnou zemou a milovanou vlasťou bola India. Napriek tomu Osho nebol typický Ind, a nielen preto, že významné obdobie jeho života sa odohralo v USA a že najviac jeho prívržencov boli ľudia zo Západu. Oshovým cieľom bolo prepojiť Západ a Východ, z oboch si vziať to najlepšie a tak dosiahnuť harmonický ideál vyspelej, osvietenej ľudskej bytosti.
Pre každého, koho kedy oslovilo niečo z Oshovho oslobodzujúceho, netradičného učenia alebo jeho nezaškatuľkovateľná, rebelská osobnosť, bude táto kniha zaujímavou perlou. A zároveň je to vynikajúci úvod do jeho učenia.



Odporučiť priateľom:

Ďalej doporučujeme: