Knihy Doplnkový tovar Liečenie
Pripravujeme (Knihy) Zľavy 30% a viac Výpredaj od 0,10 EUR

(146853)

Tranzity

Novinka   Novinka  

Tranzity

Autor: Hand Robert
Jazyk: český
Vydavateľ: EUGENIKA
Kategória: Astrológia

ISBN: 978-80-8100-726-2
EAN: 9788081007262
Krajina pôvodu: Slovensko
Formát: Brož., 608 strán, 160 x 235
Rok vydania: 2023

Na sklade: 99ks
Pôvodná cena: 25.99 EUR
Naša cena: 23.39 EUR
Zľava: 10.00 %
Ušetríte: 2.60 EUR
Popis knihy:

Toto základné dielo svetového významu podrobne analyzuje tranzity jednotlivých planét – hlavné aspekty (konjunkcia, sextil, kvadratúra, trigón, opozícia) na každú planétu natálneho horoskopu, ako aj na ascendent a MC, a prechod tranzitujúcich planét cez domy horoskopu. Sú to vynikajúce výklady, orientované na pochopenie toho, čo sa v našom živote práve deje, spolu s radami a námetmi, ako tieto vplyvy využiť čo najlepšie.

Kedy budete mať dobré obdobie vo vzťahoch či v kariére, alebo v akej oblasti vás v blízkej dobe čakajú výraznejšie zmeny? To vám povedia tranzity. Tranzity, to je pohyb planét a ich dopad na individuálny horoskop. Tranzity zvyčajne až neuveriteľne presne zodpovedajú rôznym udalostiam, zmenám, zážitkom, náladám, psychickým stavom a podobne, ktoré s väčšou či menšou intenzitou práve prebiehajú v našom živote.

Každá planéta má pritom svoj špecifický význam. Ten pritom do určitej miery súvisí aj s rýchlosťou, akou sa dané teleso pohybuje – logicky teda určité tranzity predstavujú pomerne časté a bežné dianie, zatiaľ čo iné zodpovedajú „osudovým“ či prelomovým udalostiam, aké nás postihnú možno raz za život. Tak napríklad Pluto je veľmi pomalý, takže jeho vplyv trvá niekoľko rokov, pričom to vnímame ako postupnú, no zato veľmi hlbokú premenu. Urán zas prináša náhle, prudké zmeny, ktoré sa v určitej oblasti života udejú raz za čas. Na druhej strane Venuša alebo Merkúr ako veľmi rýchle planéty predstavujú skôr bežnejšie zážitky a či problémy, zamerané na medziľudské vzťahy a komunikáciu.

Dôležité je mať na pamäti nasledujúcu skutočnosť: Všetko, čo nám planéty svojím symbolickým jazykom oznamujú, sú len určité energie, esencie, podnety a možnosti. Kto a ako – a či vôbec! - tieto vplyvy využije, závisí od toho, ako žije a zmýšľa, aké má túžby a potreby, a v neposlednom rade, do akej miery na sebe pracuje a rozvíja svoje vedomie.

Tranzity Roberta Handa celú problematiku a hlavne konkrétne vysvetlenia podúvajú veľmi zrozumiteľne a dôkladne. Sú to vynikajúce výklady, orientované na pochopenie toho, čo sa vo vašom živote práve deje, spolu s radami a námetmi, ako by ste sa k aktuálnemu dianiu (ktoré môže prebiehať či už navonok, vo forme rôznych udalostí a zážitkov, alebo vnútorne, ako rôzne vaše psychické stavy, nálady, nutkanie zaoberať sa určitou témou a podobne) mali postaviť tak, aby ste daný vplyv využili čo najlepšie.

Vďaka počítačovým astrologickým programom sa vieme pozrieť, kde sa budú tranzitujúce planéty nachádzať v ktoromkoľvek čase v budúcnosti. Tak je možné získať predstavu, kedy bude vhodné obdobie na rôzne veci (napríklad kedy budete mať šancu stretnúť niekoho na vážny vzťah, alebo urobiť posun v kariére), alebo tiež v akej oblasti vás v najbližšej dobe čakajú výraznejšie zmeny a podobne.

Niekedy býva zaujímavá aj opačná možnosť: s pomocou tranzitov nazrieť do ľubovoľného obdobia v minulosti, čo nám umožní spätne lepšie pochopiť, prečo sme zažívali určité problémy a k čomu nás tým chcel život či osud priviesť.

Každý, koho aspoň trochu zaujíma astrológia, by mal mať túto celosvetovo uznávanú učebnicu tranzitov. A ten, kto zatiaľ astrológii nerozumie, ale tento zvláštny systém ho láka, sa dnes môže veľmi ľahko oboznámiť so svojím horoskopom a základmi astrológie na niektorej z mnohých internetových astrologických stránok, kde sa dajú zobraziť aj tranzity. Ich význam si potom stačí študovať s pomocou príručiek Roberta Handa.


Ukážka z knihy:
Úryvok: ( | PDF)

Odporučiť priateľom:

Ďalej doporučujeme: