Knihy Doplnkový tovar Liečenie
Pripravujeme (Knihy) Zľavy 30% a viac Výpredaj od 0,10 EUR

(1774)

*Duchovní hledání člověka

B kategória  

*Duchovní hledání člověka

Autor: Gurdžijev Georgij
Jazyk: český
Vydavateľ: EUGENIKA
Kategória: Duchovné učenia, AKCIA - Špeciálna zľava

ISBN: 978-80-8100-672-2
EAN: 9788081006722
Krajina pôvodu: Slovensko
Formát: Brož., 191 strán, 130 x 200
Rok vydania: 2021

Na sklade: 2ks
Pôvodná cena: 9.20 EUR
Naša cena: 6.44 EUR
Zľava: 30.00 %
Ušetríte: 2.76 EUR
B kategória
Jedná sa o knihy, ktoré už boli vystavené v kníhkupectvách, a s ktorými sa počas distribučného procesu manipulovalo (sklad – preprava – obchod – zákazník).
Môžu preto niesť známky opotrebovania a to:
zažltnutie strán, vyblednutý, opotrebovaný prebal, voľnejšia väzba, ohnuté rohy.
Nejedná sa teda o nové knihy z tlačiarne. Napriek tomu nijak neznehodnocujú obsah kníhy a neobsahujú žiadne výrobné vady, ktoré by bránili v plnohodnotnom "informačnom" zážitku z knihy.
Na knihy nie je možné uplatniť reklamáciu na základe poškodenia – ak by však obsahovali výrobné chyby (chýbajúce - zdvojené strany, opačné všitie a pod.) je možné uplatniť si na ne štandardnú reklamáciu.
Popis knihy:

Georgij Gurdžijev bol jedným z veľmi vplyvných mystikov a duchovných učiteľov 20. storočia. Tento Rus arménskeho pôvodu, ktorý neskôr emigroval do Francúzska, otriasol vo svojej dobe svetom vďaka učeniu ucelene spájajúceho východné a západné myslenie. 
Publikácia čitateľov oboznámi s Gurdžijevovým životným príbehom i učením. Predstavuje jeho spisy o duchovnom hľadaní človeka, ako aj o zákonitostiach, ktorým podlieha náš svet z duchovného hľadiska. Nájdete tu vybrané eseje z diela Pohľady z reálneho sveta (Views from the Real World) z rokov 1919-1933. Ďalej výňatky z autobiografického diela Posol budúceho dobra (Vestnik grjaduščego dobra), kde popisuje svoju životnú cestu a vznik svojho učenia. Obsiahly úvod českej prekladateľky približuje podstatné prvky Gurdžijevovej biografie a výstižne tak zoznamuje čitateľa s tým, kto vlastne Gurdžijev bol.
Azda najznámejším plodom Gurdžijevovho učenia je eneagram – model deviatich typov osobnosti, ktorý sa stal populárnym v rámci duchovnejšie zameranej psychológie.
V tejto knihe sú ďalej uvedené názory významného mysliteľa na najrôznejšie témy: sebapozorovanie, pozornosť, zmysel utrpenia, ako správne pracovať, odstránenie návyku, energia a spánok, ako si predĺžiť život, ako vychovávať deti, podstata a osobnosť, tri sily a úspora energie, experimenty s dýchaním, človek ako herec, dva druhy umenia, Mesiac, potvrdzovanie a odmietanie, nezaujatosť, materiálnosť sveta, kryštalizácia štyroch tiel, pripomínanie si seba samého, slobodna vôľa, vplyvy pôsobiace na človeka, oslobodenie seba samého...



Odporučiť priateľom: